Босът и създател на Фейсбук Марк Зукърбърг отхвърли обвиненията, че компанията

...
Босът и създател на Фейсбук Марк Зукърбърг отхвърли обвиненията, че компанията
Коментари Харесай

Марк Зукърбърг: Не е вярно, че Фейсбук печели от реч на омразата, парите ни идват от реклами

Босът и създател на " Facebook " Марк Зукърбърг отхвърли обвиняванията, че компанията му подценява сигурността на потребителите за сметка на преследването на облаги, предадоха международните организации.

На чуване пред Конгреса на Съединени американски щати бяха отправени обвинявания, че " Facebook " слага на напред във времето своята полза и не обръща изключително внимание на въпросите, свързани със сигурността. Американските законодатели настояха регулаторните управляващи да проверяват изказванията, че обществената мрежа оказва нездравословно влияние върху психическото здраве на децата и подклажда разделения в обществото.

Главният изпълнителен шеф Зукърбърг отбрани своята компания посредством обява в профила си във " Facebook ", като сподели, че обвиняванията опонират на нейните цели.

" Аргументът, че от предпочитание за облага ние съзнателно прокарваме наличие, което прави хората гневни, е много абсурден ", съобщи милиардерът.  " Ние печелим пари от реклами, а рекламодателите поредно ни споделят, че не желаят техните реклами да бъдат паралелно до наличие, което е нездравословно и поражда яд ", добави той. " А не знам някоя софтуерна компания да потегля да основава артикули, които вършат хората гневни или депресирани ".

Той уточни, че във " Facebook "  работят рекорден брой чиновници, отдадени на това да наблюдават за нездравословно наличие - " повече от всяка друга компания в нашата сфера, даже и от по-големите ".

Вчера Франсис Хаугън, разобличителката на " Facebook ", прикани Конгреса на Съединени американски щати да ускори регулацията на цифровия колос.

Хаугън, която напусна работата си във " Facebook " през май, упреква компанията, че тласка подрастващите да употребяват от ден на ден неговите платформи с риск това да се трансформира в привързаност.

" Все още имаме време да действаме. Но би трябвало да го създадем в този момент ", сподели Хаугън пред комисията по търговия на американския Сенат.  " " Facebook " не би трябвало повече да бъде оставян да избира растежа в ущърб на сигурността. Тези хора финансират техните облаги с нашата сигурност ", съобщи Хаугън, визирайки управлението на колоса.

След изявлението на Хаугън демократът Ед Марки насочи обръщение към шефа на " Facebook " Марк Зукърбърг , в което споделя, че " епохата, в която вие нахлухте в нашия частен живот, насърчихте токсично наличие и използвахте децата и подрастващите към този момент е завършила. Конгресът би трябвало да работи ".

Хаугън е прекарала две години във " Facebook " и при напускането си тя е отнесла оттова хиляди документи, върху които в този момент се базират изказванията й.

В отговори на въпроси на сенаторите от комисията, Хаугън обрисува " Facebook " като компания, измежду чиито цели е да притегля млади консуматори, като в същото време си дава сметка, че някои от тях развиват привързаност към Инстаграм или реагират зле на наличията в тази платформа.

Относно версията на Инстаграм за под 13-годишните, план, който публично бе прекратен краткотрайно през септември, Хаугън сподели, че не счита, че " Facebook " ще се откаже тотално от него, тъй като компанията ще би трябвало да се увери, че и идното потомство е също по този начин погълнато от Инстаграм, както и сегашното потомство. Говорител на " Facebook " реагира на тези изказвания, като акцентира, че Хаугън не е работила във " Facebook " по въпроса за отбрана на децата и няма директни знания по тези тематики.

Хаугън твърди също, че " Facebook " е премахнал след президентските избори в Съединени американски щати филтрите против дезинформацията, с цел да насърчи повишаването на посещаемостта на платформите си, които след това са били употребявани от консуматори, с цел да приготвят събирането на 6 януари във Вашингтон, изродило се в взлом против Конгреса.

" Поех самодейността да потвърждавам, тъй като си дадоха сметка за една ужасяваща истина. Почти никой отвън " Facebook " не знае какво се случва във " Facebook ". Ръководството на компанията крие жизненоважни информации от обществото, американското държавно управление, акционерите и държавните управления от целия свят ", сподели Хаугън.  " " Facebook " би трябвало да поеме отговорността за изборите, които прави ", добави тя.  " " Facebook " би трябвало да е подготвен да одобри дребни взаимни отстъпки, които може да обиден изгодите за него ", добави тя

Според разобличителката би трябвало да се изисква повече бистрота и шерване на информация от цифровия колос. Това може да се реализира благодарение на нов регулатор, който да се занимава с интернет колосите. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР